Ericksoniaanse Hypnose

De opleiding  ‘Ericksoniaanse Hypnose’ is erop gericht om de methode van Dr. Milton Erickson te leren gebruiken tijdens het coachen. Deze opleiding kan alleen gevolgd worden na het positief afsluiten van de hNLP Practioner Coach opleiding.

Dr. Milton Erickson (1900 – 1980) was hypnotherapeut en legde de nadruk op de positieve rol van het onbewuste. Dr. Erickson beschreef het onbewuste als een onuitputtelijke bron van creativiteit en zelfheling. Met speciale verbale en non-verbale technieken geeft de hypnotherapeut het onbewuste de kans om de leiding te nemen. Dr. Ericksons methode van hypnotherapie werkte door op Richard Bandler en John Grinder (ontwikkelaars van NLP). Zij hebben de methode van Dr. Erickson die met de hypnotische spraak werkte in een eigen model beschreven: het Milton-Model. In deze opleiding wordt er geleerd hoe men dit taalgebruik kan toepassen tijdens het coachen. Alles draait om positiviteit.

Wat gaat u leren?

  1. U en later uw client wordt niet in slaap gebracht. Het gaat bij deze trance enkel om ontspanning. U leert meer over trance en hoe u dit tijdens een coaching kunt inzetten. Deze trance wordt toegepast bij het volle bewustzijn.
  2. U krijgt meer uitleg over het bewuste en het onbewuste.
  3. Bewuste en onbewuste dissociatie. Dit betekend bewust en onbewust afstand nemen van een probleem.
  4. Hypnotische en- Post hypnotische suggesties. Dit zijn taalpatronen om iemand sneller naar de oplossing van een probleem te leiden.

Deze opleiding wordt afgesloten met een certificaat Ericksoniaanse Hypnotherapeut. Inzigd is aangesloten bij de Amarican Board of Hypnotherapy (ABH).
De opleiding neemt 5 dagen in beslag van 13:00u tot 19:00u. De investering bedraagt €1250,- dit is inclusief lesmateriaal. Wilt u vrijblijven meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.