Filosofie

Nieuw en Anders

Onze Filosofie: “Wij blijven onze cursisten iedere keer weer verrassen. Alle zintuigen prikkelen. Daar gaat het om.”

Als mensen sneller kunnen schakelen tussen hun zintuigen, zijn ze ook sneller in staat om problemen op te lossen en open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Wij prikkelen mensen om alle zintuigen te gebruiken en daardoor dus flexibeler te worden. Daarom maken wij onze lunches tijdens de opleiding in de zelfde ruimte. Wij willen mensen andere smaken laten proeven en andere geuren laten ruiken. Zo hou je je brein flexibel en jong. Onze cursisten worden iedere keer weer verrast.

Henk Beljaars ( Master Trainer NLP / hNLP 2006)

Mijn naam is Henk en ik ben geboren in maart 1959 te weert. Ik ben de echtgenoot van Carla en ben vader van twee prachtige dochters. Mijn grootste passie naast mijn werk is koken. Ik verwen dan ook al onze cursisten met mijn heerlijke creaties. Ik hou van vers, lekker en simpel. Ik wil mensen iedere keer iets anders laten proeven en ervaren.

Mijn motto is: het kan anders en gemakkelijker!

In mijn opleiding als klinisch chemisch analist werd mijn onderzoekers hart goed gestimuleerd. Hobby’s als judo en bridge zijn dan ook niet voor niets gekozen. Het afronden van een avond HBO opleiding resulteerde uiteindelijk in een leidinggevende baan in het laboratorium van het ziekenhuis in Weert. In mijn baan was ik vooral bezig met instructies geven over hoe het anders en beter kon. Ik merkte dat communicatie een sleutelrol is binnen het overdragen van kennis.

Het vermogen om goed en snel te analyseren maakt mij tot iemand die internationaal opgedane kennis te vertalen naar de praktijk van alledag. Ik mag mij sinds een aantal jaar een van de weinige master trainers van Nederland noemen. Ik blijf altijd op zoek naar vernieuwing zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

“Door gebruik te maken van de unieke kwaliteit van elk mens zal de mens niet alleen beter presteren maar zal hij ook als mens beter functioneren en een bijdrage leveren aan een betere wereld. Door in te steken op waarneming en taalgebruik willen wij het mogelijk maken dat mensen uniek mogen blijven en optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen unieke vermogens. Onze opleidingen, die we afstemmen op de klant, zijn voorzien van de laatste nieuwe inzichten en ontwikkelingen op gebied van communicatie en zintuiggebruik.”

Carla Beljaars ( Master Trainer NLP / hNLP 2013)

Hallo, mijn naam is Carla en ik ben geboren in augustus 1960 te Weert. Ik ben  getrouwd met Henk en ben trotste moeder van twee volwassen dochters. Ik geniet iedere dag van de geweldige kookkunsten van Henk. Ik ben graag buiten en ik wandel dan ook veel met onze honden Pip en Jet. Ik hou van het Bourgondische leven en samen zijn met mijn familie. Ik vind het dan ook gezellig als er mensen over de vloer komen. Bij ons is altijd iedereen welkom.

Mijn motto is: echte aandacht!

Dat motto komt in alles terug. Zo heb ik na een carrière van ruim 21 jaar het reguliere en speciale onderwijs vaarwel gezegd. In mijn beleving lag de nadruk op de administratie van een kind en ik werd steeds meer gedwongen dat ook te doen. Aangezien echte aandacht daar voor mij niet in paste heb ik na een periode van leren, lezen en ervaren de methode INZIGD ontwikkeld. Het helpen van kinderen blijft mijn passie en geeft veel voldoening. Mijn missie is om een kind te laten lachen en ze te helpen bij de ontdekkingsreis naar hun unieke talenten. Ieder kind is uniek dus ik benader iedere kind ook op een andere manier. Echte aandacht!

Ik zie mij zelf als een enthousiaste en vindingrijke vrouw. Fantasie en positiviteit zijn belangrijke waarden die mij helpen steeds weer ieder persoon zijn of haar unieke oplossing te laten ontdekken. Het mooiste moment vind ik als ik zie dat de boodschap binnenkomt en er een lampje begint te branden. Geweldig!

Ik help mee aan het (her)ontdekken van de kwaliteiten van ieder persoonlijk zodat deze persoon verder komt in het leven dan hij of zij voor mogelijk houdt. En als deze persoon door deze ontdekking weer gaat stralen draag ik bij aan een beter wereld. Daarom doe ik wat ik doe.