Inmaken

Inmaken is zo mogelijk de oudste manier van voedsel bewaren.


Inmaken gebeurt meestal op basis van fruit en er wordt ingemaakt op basis van suiker om bacteriegroei tegen te gaan.
Bij het inmaakproces wordt er niet gelet op de structuur van de vrucht zodat weliswaar de smaak maar niet de structuur van de vrucht bewaard blijft.
Vroeger werden kersen gebruikt om in te maken en de ingemaakte kersen werden niet gebruikt om zo te eten. Ze werden gebruikt voor de vulling van vlaai.
Met de huidige kennis en kruiden van over gehele wereld is het mogelijk om meer smaak en andere smaakcombinaties te maken dan onze voorouders.
Zo hoeven we niet alleen jam te maken die we op brood eten. We kunnen diezelfde jam bereiden met kruiden uit het verre oosten zodat we chutney’s krijgen die zoet/pittig zijn.
Deze kunnen uitstekend gebruikt worden bij vlees- en BBQ gerechten.

Wat leer je?

  • Het maken van jam
  • Het maken van chutney en ketchup
  • inmaken van fruit
  • Stoomoven gebruiken om goed in te kunnen maken

U gaat naar huis met een jam of chutney naar keuze.

Kosten €55,00 per persoon.