Begeleiding Bij Spreekbeurten

Hoe zou het zijn als je een verhaal op zo’n manier kan vertellen dat je mensen kunt boeien met jouw verhaal? Dat jij gewoon jezelf kan zijn als je voor een groep staat.

Dat jij jouw verhaal met humor kunt brengen.

Dat mensen zo geïnteresseerd raken in dat wat je te vertellen hebt dat ze alleen maar meer willen weten.

Opleidingsinstituut Inzigd is een nieuw project gestart om ondersteuning en begeleiding te bieden aan kinderen en jongvolwassenen, die moeite hebben om zelfverzekerd voor een groep mensen te staan. Dit kan zijn tijdens een spreekbeurt, presentatie of sollicitatiegesprek.

Onze missie is dat iedereen gemakkelijk en ontspannen voor een groep zijn of haar verhaal kan vertellen.

Hoe gaan we te werk?

Als eerste ga je samen met Carla jouw presentatie doornemen en presenteren. Hier wordt een video-opname van gemaakt, zodat je jezelf terug kunt zien. Carla geeft je feedback op dat wat overbodig is of wat je nog kan veranderen en/of verbeteren. Dit betekend dat de leerkracht open staat voor wat het kind te zeggen heeft zonder oordeel.

Je gaat leren hoe je in een Format-systeem je presentatie kunt opbouwen. Je gaat leren hoe je je stem kan gebruiken om echte aandacht te ontlokken bij je publiek. Je gaat leren hoe je het beste aan kunt sluiten bij je publiek, zowel in taal als in houding. Je gaat leren hoe je vragen kunt beantwoorden van je publiek. Je gaat leren om humor toe te passen tijdens een presentatie, want als de sfeer goed is kunnen hersenen informatie beter opnemen en verwerken.

Carla sluit aan bij jouw persoonlijke ontwikkeling, omdat iedereen anders is ligt ontwikkeling steeds op een ander vlak. De volgende afspraak wordt gemaakt na ongeveer 4 weken. Zo is er genoeg tijd om wat ‘nieuw en anders’ is toe te passen in het dagelijkse leven.

Bekijke hier het filmpje: