Studieloopbaan Coaching

 

Wat wij doen…

Tegenwoordig moeten kinderen op steeds jongere leeftijd levensbepalende keuzes maken wat opleiding betreft. Na de basisschool moet er worden gekeken naar welk soort middelbaar onderwijs ze gaan. Wordt het VMBO, HAVO of VWO. Hierbij geeft de cito-toets een score, en is zeker niet altijd een betrouwbare leidraad.

Tijdens de middelbare schoolperiode moet er gekozen worden tussen verschillende stromingen. Dit kan zijn techniek, maatschappij, gezondheid etc. Hier wordt dus al voor een groot deel de vervolgstudie vastgelegd. Wil je graag een technische studie doen, kies je voor techniek. Wil je graag een economische studie doen, kies je voor maatschappij en ga zo maar verder.

De vraag is alleen of kinderen van 14,15 of 16 jaar al kunnen beslissen over dit soort zaken. Hoe kan een jong-volwassenen van 16 jaar al precies weten hoe zijn of haar toekomst eruit gaat zien? Het is dan ook niet raar dat er veel wordt gewisseld van studies. Daar komt ook nog eens bij dat studenten tegenwoordig meer en meer druk voelen om meteen de goede keuze te maken, omdat ze anders een langstudeerboete moeten betalen. Er is zo veel keus! De soorten studies zijn eindeloos. Door de bomen het bos niet meer zien is een understatement.

Daarom is Inzigd dit jaar gestart met studieloopbaan coaching. Jong-volwassenen kunnen bij ons terecht als ze zeker willen weten of ze de juiste studie hebben gekozen of als ze nog geen idee hebben wat voor richting ze in willen gaan. Ook coachen wij jong-volwassenen wanneer ze met een studie zijn gestopt en begeleiding zoeken bij de vraag: hoe nu verder? Studieloopbaan coaching is niet alleen geschikt voor studenten, maar ook voor middelbare scholieren die sturing zoeken om tijdens hun middelbare school periode keuzes te kunnen maken in de richting van de juiste vervolg studie. Zit uw kind in groep 8 van de basisschool en bestaat er twijfel over het studie niveau? Ook dan kan een coach gesprek uitkomst bieden.

Kort gezegd zorgt Inzigd ervoor dat er bomen worden omgehakt en er een nieuw bos vol mogelijkheden te voorschijn komt.

Het traject…

Als eerste voeren wij samen met u en uw kind een gesprek over wat precies het probleem is. Wat wij ben Inzigd doen is de ware talenten van uw kind achterhalen en in kaart brengen. Dit doen wij met behulp van een IWAM-test. Dit is een uitgebreide vragenlijst die uw kind makkelijk kan invullen. Aan de hand van de resultaten wordt het karakter, houding en motivatie gedetailleerd in kaart gebracht. Wij bespreken samen de resultaten en geven wij een deskundig advies, zodat uw kind de toekomst vol zelfvertrouwen tegenmoet kan gaan.