Reacties van klanten

Hier leest u de spontane reacties die wij van klanten door de jaren heen hebben mogen ontvangen. Ze vertellen u hoe zei onze opleidingen en coachsessies ervaren hebben. 

Coachsessies:

 

Brief van Kim
Hoi, ik ben Kim en ik ben 11 jaar, en ik heb een coachsessie bij Carla gevolgd. Ik ben voornamelijk naar Carla gegaan omdat ik moeite had met me op school te concentreren op de lessen en omdat ik veel moeite had met rekenen. Toen ik voor het eerst naar de ‘sessie’ ging wist ik niet wat me te wachten stond. Ik moest in een grote kamer gaan zitten en na een tijdje begonnen we mijn hoofd te tekenen. In mijn hoofd moest ik dingen een plek geven over dingen die ik leuk vond en andere bezigheden. Toen ik alle dingen een plekje had gegeven moest ik de dingen die ik moeilijk vond ook een plekje geven en dat deed ik door mijn ogen te sluiten en me te concentreren op wat ik in mijn hoofd wou zetten. En dat waren leuke dingen maar ook dingen die ik moeilijk vond zoals de breuken. Als ik een ding in mijn hoofd had zitten wat ik niet leuk vond, dus stomme herinneringen of ruzies, dan moest ik die in een prullenbak duwen en niet meer aan denken. Ik heb van Carla ook geleerd om alleen naar me zelf[…]’

 

Brief van Anke en haar zoon Joris
Dag Carla,
Vorige week donderdag waren Joris en ik bij jou voor een sessie die mogelijk het lezen of het leren van Joris zou kunnen bevorderen.
Ikzelf kwam heel open naar de sessie toe. Ik wou deze kans voor Joris niet onbenut laten. Baat het niet, schaadt het niet.
Allereerst iets over de invloed van de locatie van Groenewoud. Fantastisch. Joris heeft er later thuis nog een paar keer over verteld. Het uitzicht, de grote ramen, het riviertje, de paarden en de vogels. Geweldig.
In het gesprek ging je in op wat Joris zei en deed. Al heel snel kwam je op het punt van het zelf kunnen kiezen en zelf verantwoordelijk zijn. Dat is een punt waar wij thuis ook vaak over praten. Niet de schuld op een ander schuiven of een ander veranderen. Nee, wat kun je hieraan zelf doen? Wat wil je? Waar kies je voor? Joris liet heel mooi de chaos in zijn hoofd zien. Jij leidde hem naar een punt toe door gerichte vragen te stellen: Hoe werkt het bij jou Joris? Hoe zitten de letters in jouw hoofd? Hoe zien je hersenen eruit? Het bleken allemaal[…]”Als toetje van deze sessie leerde je Joris en mij nog op een andere manier kijken in het leven. De perifere blik. Samen passen we dat nu verschillende malen per dag toe en voor mijzelf vind ik het een geweldige ervaring dat je zo veel meer kunt zien in een blik. Ik kan nu als het ware rondkijken terwijl ik naar een punt kijk. Joris weet nog niet zo goed wat hij ermee kan.​
Vandaag vroeg ik aan hem of hij op school wat deed met de vakjes in zijn hersenen en met het kijken. ’Mama, ik vergeet het iedere keer, maar ik ga het toch oefenen, dan doe ik het thuis wel.’ Perfect toch?
Groetjes van Anke en Joris

 

Brief van Judith en haar dochter Janna
Beste Carla,
Janna kwam bij jou, en wij hebben ervaren dat ze meer zelfvertrouwen heeft.​
Op school kan ik nog niet veel over zeggen, want de vakantie heeft tot 9 januari geduurd. Toch gaat ze graag naar school, dit heeft ze nooit gehad na een paar weken vrij. Jij bent een topvrouw om iemand als Janna en mij gerust te stellen.​
Janna is een meid die zenuwachtig is voor nieuwe dingen, maar dat komt omdat ze niet kan presteren wat ze wil. Het is wel veranderd sinds ze bij jou is geweest.​
Ik, de moeder van Janna, merkte wel toen we aan het praten waren, dat ze zonder afleiding met zichzelf bezig was, wat jij, Carla, haar had opgedragen, ‘De concentratie’. Als het geen geld kostte, kwam ik vaker bij jou koffie drinken.​
Mensen die het zo goed met iedereen voor hebben, daar moesten er veel en veel meer van zijn!
Groetjes Judith en Janna

 

Anonieme brief 3
Ik ben bij Carla geweest voor mijn dyslexie. Ik mocht in een zitzak gaan zitten en toen moest ik mijn ogen dicht doen en toen moest ik letters voor me zetten in gedachten. De letters bewogen en die moest ik stilzetten. Ook moest ik de achtergrond veranderen. Verder moest ik de leesletters en schrijfletters scheiden. Alles moest ik in mijn hoofd goedzetten en foute dingen moest ik eruit gooien.
Nu lees ik sneller en ik kan bijna de ondertiteling lezen van de TV.

 

Brief van Thomas
Be the change you want to see in the world
Mijn naam is Thomas, ik ga nu vertellen over de hulp die ik kreeg van Carla toen ik die nodig had. Ik werd niet bepaald weinig gepest op school, hierdoor zat het me niet lekker tussen de oren en was ik agressief op school en thuis. Mijn moeder kreeg hier genoeg van en vertelde me over Carla, de vrouw die mijn zusje eerder hielp, ik wist niet op welke manier ze dat deed, maar ik was geïnteresseerd. Dus ik ging met mijn moeder mee naar een soort van ‘sessie’ met Carla. We reden naar het Groenewoud, daar aangekomen gingen we een hotel of iets in die zin binnen, dat dacht ik tenminste. Toen we daar binnenkwamen, schudde mijn moeder de hand van een heel erg vrolijke vrouw, we volgden haar naar een kamertje waar ze zich voorstelde als Carla, ik deed hetzelfde. Ze vroeg me of ik wou vertellen wat me dwars zat, dit deed ik. Ze onder- brak me niet. Ze vertelde op haar beurt dat ze me met een bepaalde methode hielp waarmee kinderen het antwoord zelf vinden. Ze zei tegen me dat ik[…]’

 

Brief van Marly
Hallo Carla,
Ik wil graag onze ervaring met Inzigd op papier zetten.
Paul was in een situatie beland waar hij zonder hulp niet uit kon komen. Paul was brutaal, grof en onhandelbaar geworden. Niet onhandelbaar in de zin van absolute onmacht, maar onhandelbaar in die zin dat hij erg ‘weers’ en uitdagend is tegen mij en zijn broertje Daan. Voor zijn vader heeft Paul heel veel respect, dus daar zal hij niet zijn ‘foute’ gedrag aan tonen.
Paul kreeg de macht in huis om elke keer aandacht te vragen op een verkeerde manier. Dit is drie jaar geleden gestart en we zijn meegegroeid met Paul. Paul wilde steeds zijn zin doordrijven en als hij zijn zin niet kreeg, kwam de boosheid en kreeg hij agressieve uitingen. Let wel, Paul heeft nooit geweld gebruikt om zijn uitingen te ontladen. Ik heb meerdere malen geprobeerd om met Paul een gesprek te voeren en te vragen: ‘Waarom???’ Maar helaas, ik kreeg geen toegang tot hem. Het was zelfs zover dat zijn vader mij de schuld gaf dat ik Paul niet onder controle kon krijgen en dus een onjuiste opvoeding deed. Ik moest maar eens hulp gaan zoeken voor de[…]’

‘naar buiten gebracht wordt. Wat is de oplossing dan geweest in die drie jaren…??? Hij heeft de vinger naar mij toegewezen!
Op school heeft de leerkracht aangegeven dat hij erg snel overgehaald wordt tot het doen van bepaalde dingen. Dan heb ik het bijvoorbeeld over het uitdagen naar andere klasgenoten. Daar moet Paul nog van leren om voor zich zelf op te komen en zijn ‘vrienden’ hem niet voor het karretje te laten spannen.
De leerkrachten weten dat de situatie thuis nu beter gaat en op school houden zij Paul nauw in de gaten.​
We zijn erg blij dat Paul open en eerlijk is geweest en dat hij inzicht heeft gekregen in zijn doen en laten.
We gaan er in ieder geval hard aan werken om de situatie nog beter te doen slagen. Dat geldt voor mijzelf en voor Paul.​
Voor mijzelf de taak om consequent te zijn en straffen op te leggen indien dit noodzakelijk is. Rustig te blijven en de situatie gelijk bespreken in geval van verkeerde uitingen.
Carla, bedankt. Groetjes Marly

 

Brief van Lotte
Hallo Carla,
Ik had met je afgesproken dat ik nog iets op papier zou zetten, nu heb ik mijn verhaaltje af. Eerst had ik veel fantasie. Die fantasie was bij mij gedeeld in twee rijen; leuke dingen en niet leuke dingen. Soms werden die niet leuke dingen en leuke dingen bij elkaar gestopt en dan kreeg ik husselgedachten en daar werd ik gek van. En van die husselgedachten kon ik niet slapen en bleef ik soms wel wakker liggen tot tien uur half elf. En dat vond ik vervelend! En toen zei een kennis van mijn moeder: je moet met je zoon naar Carla die kan je wel helpen. En toen ging ik met mijn moeder en vader naar Carla. Toen ik bij Carla was moest ik alles wat ik kon vertellen zeggen. En toen begon ik te vertellen over mijn fantasie van die rijtjes leuke dingen en niet leuke dingen en van die husselgedachten. Maar dat begreep ze in het begin niet zó goed. En toen vroeg ze of ik het kon tekenen dat ging ik proberen en het lukte een beetje. En toen was er een gesprek. En toen zei Carla: ik denk wel[…]’

Uittreksel van: ‘Coach met Inzigd’. iBooks.

Cursisten:

 

Nicole Hallaert
Leeftijd: 44 jaar
Werkt als vrijwilliger bij YAR
Afgeronde opleiding(en):

Ericksoniaanse hypnose
Kinder&jeugdcoach
hNLP Practitioner en hNLP Master

Voor mij is er bij Henk en Carla ruimte om zoveel vragen te stellen die ik nodig acht om alles onder de knie te krijgen. Het koppelen van nieuwe dingen proeven (die Henk meesterlijk weet te bereiden!) en nieuwe dingen leren is ook super om te ontdekken. Het geeft ook een huislijk gevoel waar je, je héél snel op je gemak voelt. Ik ben ook blij dat jullie er steeds zijn als er achteraf nog vragen zouden zijn. Wat ik ook zo mooi vind, is dat Henk en Carla zo’n ‘down-to-earth -people’ zijn. Ik hoop nog veel tijd in hun gezelschap te mogen doorbrengen, want het heeft mij tot nu toe een héél stuk wijzer en daardoor gelukkiger gemaakt!

 

Naam: Paul van Montfort
Leeftijd: 51 jaar
Beroep: eigenaar/directeur massagepraktijk
Afgeronde opleiding(en): 

hNLP Practitioner en hNLP Master

Aan de opleidingen bij Inzigd denk ik met veel plezier terug, omdat het voor mij een zeer effectieve manier van eigen maken van allerlei verschillende coachtechnieken is geweest. De lesdagen waren allemaal ‘feestjes’ die de aanwezige cursisten niet alleen kennis verstrekten maar ook zonder te pushen, zorgden voor vorming van geheel nieuwe open inzichten. Carla en Henk zijn naast erg goede opleiders ook super gastvrouw en gastheer, waardoor iedere cursist zich al snel verwend voelt. Kortom: in het verleden heb ik bij Inzigd twee opleidingen gedaan en ik ben zeker van plan om er nog meer te gaan doen.

 

Janneke van Leeuwen
Leeftijd: 27 jaar
Beroep: leerkracht basisonderwijs en kindercoach
Afgeronde Opleiding(en):

hNLP Practitioner, Hypnose, Kinder/jeugdcoach, hNLP Master

Vanaf het begin dat ik bij Henk en Carla kom, voel ik me thuis. Er wordt naar me geluisterd en wanneer ik het nodig heb, wordt er een coachsessie gedaan. De theorie wordt op een praktische manier aangeboden. Dit vind ik erg prettig, omdat ik het beter kan onthouden als ik het zie en ervaar. Er hangt een gezellige en fijne sfeer en er wordt iedere cursusdag voor een heerlijke lunch gezorgd. Het is fijn om iedere keer weer bij ze terecht te kunnen.