Workshop Feedback blijft moeilijk

Feedback geven op een manier dat er iets mee gebeurt blijft moeilijk. Er zijn in de loop van de tijd verschillende protocollen gemaakt met de daarbij horende afspraken, nog gaat het mis.

Tijdens de uitleg over feedback is iedereen het roerend met elkaar eens. Feedback is nodig om in ontwikkeling te blijven en de organisatie of bedrijf beter te maken. Onderwerpen als een leven lang leren en van elke fout kun je leren zijn geen enkel probleem. Tot ………….. er een opmerking gemaakt wordt over het eigen presteren. Dan gaat het mis.

Ik heb mij als trainer hier vaak over verbaast totdat Carol Dweck met het boek Grow Mind komt. Haar toespraak op TED heeft miljoenen vieuws. Iedereen is er van overtuigd dat hij of zij van Grow Mind is en de ander Fixed Mind. Bovendien schieten workshops uit de grond om in ieder geval Grow Mind te worden, al is het maar in geval van.

Hebben we nu een ander protocol nodig? Zijn mensen van fixen mind niet te helpen?

Volgens mij hebben we protocollen genoeg. Ook mensen van fixen mind willen zich ontwikkelen, daar is geen enkele twijfel aan.

We moeten verder terug naar de bron. Het boek en website van John Medina geeft duidelijk en onderbouwd aan hoe de hersenen werken. Dat is in ieder geval een deel van de vergelijking.

We kunnen slecht tegen stress en de cyclus in de hersenen naar een verhoogde hartslag en bloeddruk is erg snel. Zo snel dat we het vaak niet eens zelf in de gaten hebben.

Het tweede deel van de vergelijking is nog verder terug in het verleden. Het komt van een onderschatte dame uit Amerika. Virginia Satir is vooral beroemd geworden door haar 4 stylen van communicatie en binnen NLP is het belangrijke Meta Model van haar gemodelleerd.
Ze heeft echter nog veel meer gedaan. In haar rol als familie therapeute heeft zij veel te stellen gehad met onwillige en ontkennende mensen. Dat lijkt in ieder geval al op mensen die geen feedback kunnen aannemen. De ontkenning en het geven van excuses is redelijk normaal bij het krijgen van feedback.

In het communicatie model van Satis heeft zij het over de onbewuste aanval en verdediging. Die ontstaat nadat we in een emotie gevangen zijn en dus op de automatische piloot een reactie geven. Op het moment dat we dus een aanval of verdediging zien zijn we al te laat en het enige wat er nog terug komt is een reactie die bekend is.

In een webinar willen we graag aan schoolleiders uitleg geven over het proces in de hersenen en ingaan op het communicatie model van Satir.

Op deze manier kunnen we veel voor elkaar krijgen in een korte tijd.